Z6_PPGAHG800PEFF0QBUFFL5C19B5
Z7_PPGAHG800PEFF0QBUFFL5C1971

ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА ИМУНИЗАЦИИТЕ

Дата на публикуване: 09.04.2024
Последна актуализация: 09.04.2024

От 1 април Министерството на здравеопазването, с подкрепата на УНИЦЕФ България стартира информационна кампания за ползата от ваксините.

Поводът е Европейската седмица на имунизациите, която по традиция се провежда в последните седем дни на месец април, а целта на инициативата е да разкажем защо ваксините са важни.

За повече информация:  https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/za-vaksinite-ne-na-shega/

В рамките на кампанията Министерството на здравеопазването обявява конкурс за рисунка на тема: Ваксинирай се и стани супергерой!

555 Vaksini

 

Целта е да покажем колко важно е да бъдем ваксинирани, за да защитим себе си и околните от редица заболявания, срещу които има налични ваксини.

 

Участниците ще бъдат разделени в три възрастови категории от I до IV клас, от V до VII клас и от VIII до XII клас. Творбите могат да бъдат изпращани в срок до 15 май на имейл адрес: presscenter@mh.government.bg или чрез Български пощи на адрес пл. Света Неделя 5 до Пресцентър на Министерство на здравеопазването.

 

Победителите в трите възрастови групи ще бъдат класирани на I-во, II-ро и III-то място. Те ще бъдат обявени в Деня на детето – 1 юни на Фейсбук страниците на Министерство на здравеопазването и Плюс мен. За победителите са предвидени предметни награди.

 

ВАКСИНИТЕ СПАСЯВАТ ЖИВОТ!

 „Ваксинирай се и влез в отбора на супергероя“ е нашето послание, което отправяме чрез анимирания ни герой – „Плюсмен“, носещ името на изцяло обновения специализиран сайт на Министерството – plusmen.bg.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО!